Politika privatnosti

1. Uvod

1.1 Privatnost posjetitelja naše web stranice za nas je vrlo važna, te joj posvećujemo veliku važnost. Vaša kontakt osoba kao odgovorna osoba u smislu Europske opće uredbe o zaštiti podataka (EU GDPR) je:

Job Connect Europe

Lerlachstraße 19

D-97225 Zellingen

 

1.2. Ako imate pitanja o zaštiti podataka u Job Connect Europe, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka. Ova politika objašnjava što ćemo učiniti s Vašim osobnim podacima.

Pristankom na upotrebu kolačića u skladu s uvjetima ove politike prilikom prvog posjeta našoj web stranici dopušta nam upotrebu kolačića svaki put kad posjetite našu web stranicu.


2. Zasluge
Ovaj je dokument stvoren pomoću predloška od SEQ Legal (seqlegal.com) i modificiran od Website Planet (www.websiteplanet.com).


3. Prikupljanje osobnih podataka

Sljedeće vrste osobnih podataka mogu se prikupljati, pohranjivati i koristiti:

3.1. podaci o Vašem računalu uključujući vašu IP adresu, geolokaciju, vrstu i verziju preglednika i operativni sustav;

3.2. podaci o Vašim posjetima i korištenju ove web stranice, uključujući način pristupa, trajanje posjeta, pregledane stranice i navigacijske putanje do web mjesta;

3.3. podaci, poput svoje adrese e-pošte, koje unosite kada se registrirate na našoj web stranici;

3.4. podaci koje unosite kada kreirate profil na našoj web stranici – na primjer, svoje ime, slike profila, spol, rođendan, status veze, interesi i hobiji, detalji o obrazovanju i podaci o zaposlenju;

3.5. podaci, kao što su Vaše ime i adresa e-pošte, koje unosite za postavljanje pretplata na našu e-poštu i / ili biltene;

3.6. podaci koje unosite dok koristite usluge na našoj web stranici;

3.7. podaci koji se generiraju tijekom korištenja naše web stranice, uključujući kad, koliko često i pod kojim okolnostima ih upotrebljavate;

3.8. podaci koji se odnose na usluge koje koristite putem naše web stranice, a koje uključuju Vaše ime, adresu, telefonski broj i adresu e-pošte

3.9. podaci koje objavljujete na našoj web stranici s namjerom da ih objavite na internetu, što uključuje vaše korisničko ime, slike profila i sadržaj Vaših postova;

3.10. podaci sadržani u bilo kojoj komunikaciji koju nam pošaljete putem e-pošte ili putem naše web stranice, uključujući njezin komunikacijski sadržaj i metapodatke;

3.11. sve ostale osobne podatke koje nam pošaljete.

Prije nego što nam otkrijete osobne podatke druge osobe, morate dobiti pristanak te osobe kako za otkrivanje, tako i za obradu tih osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.


4. Upotreba Vaših osobnih podataka

Osobni podaci koji nam se dostave putem naše web stranice koristit će se u svrhe navedene u ovoj politici ili na relevantnim stranicama web stranice. Vaše osobne podatke možemo koristiti za sljedeće:

4.1. administriranje naše web stranice i poslovanja;

4.2. personaliziranje naše web stranice za vas;

4.3. omogućavanje Vaše upotrebe usluga dostupnih na našoj web stranici;

4.4. pružanje usluga kupljenih putem naše web stranice;

4.5. slanje izvoda, računa i podsjetnika o plaćanju i prikupljanje plaćanja od vas

4.6. slanje nekomercijalnih komunikacija;

4.7. slanje obavijesti putem e-pošte ako ste izričito zatražili;

4.8. slanje našeg biltena, ako ste ga zatražili (možete nas obavijestiti u bilo kojem trenutku ako više ne trebate bilten);

4.9. slanje marketinških komunikacija koje se odnose na naše poslovanje ili poslovanje pažljivo odabranih trećih strana za koje mislimo da bi vas mogle zanimati, poštom ili, ako ste na to posebno pristali, e-poštom ili sličnom tehnologijom (možete nas obavijestiti bilo kada ako vam više nisu potrebne marketinške komunikacije);

4.10. pružanje statističkih podataka o našim korisnicima trećim stranama (ali te treće strane neće moći identificirati nijednog pojedinog korisnika iz tih podataka);

4.11. bavljenje upitima i pritužbama napravljenih od Vas ili u vezi s Vama a u vezi s našom web stranicom;

4.12. sigurnost naše web stranice i sprečavanje prijevara;

4.13. provjera usklađenosti s uvjetima i odredbama koji reguliraju upotrebu naše web stranice (uključujući praćenje privatnih poruka poslanih putem servisa privatnih poruka naše web stranice ); i

4.14. ostale primjene.

Ako na našoj web stranici pošaljete osobne podatke za objavu, mi ćemo ih objaviti i inače upotrijebiti te podatke u skladu s dozvolom koju ste nam dali.

Vaše postavke privatnosti mogu se koristiti za ograničavanje objave Vaših podataka na našoj web stranici i mogu se prilagoditi kontrolom privatnosti na web stranici.

Bez vašeg izričitog pristanka, nećemo davati Vaše osobne podatke bilo kojoj trećoj strani kako bi ih koristili za svoj ili izravni marketing.


5. Otkrivanje osobnih podataka

Za razumne potrebe uvrđene u ovoj politici možemo otkriti Vaše osobne podatke bilo kojem od naših zaposlenika, službenika, osiguravatelja, profesionalnih savjetnika, agenata, dobavljača ili odizvođača.

Za razumne potrebe uvrđene u ovoj politici Vaše osobne podatke možemo otkriti bilo kojem članu naše grupe tvrtki (ovo podrazumijeva naše podružnice, našu krajnju holding kompaniju i sve njene podružnice).

Možemo otkriti Vaše osobne podatke:

5.1. u onoj mjeri u kojoj se to od nas zahtijeva po zakonu;

5.2. u vezi s bilo kojim tekućim ili budućim pravnim postupcima;

5.3. radi uspostavljanja, ostvarivanja ili obrane naših zakonskih prava (uključujući pružanje informacija drugima radi sprječavanja prijevara i smanjenja kreditnog rizika);

5.4. kupcu (ili potencijalnom kupcu) bilo koje tvrtke ili imovine koju prodajemo ili planiramo prodati; i

5.5. bilo kojoj osobi za koju opravdano vjerujemo da se može obratiti sudu ili drugom nadležnom tijelu radi otkrivanja tih osobnih podataka, te kada bi prema našem razumnom mišljenju, takav sud ili vlast s razlogom vjerojatno naredio otkrivanje tih osobnih podataka.

Osim kako je predviđeno u ovoj politici, nećemo trećim osobama davati vaše osobne podatke.


6. Međunarodni prijenosi podataka

6.1. Podaci koje prikupljamo mogu se pohraniti, obrađivati i prenositi između bilo koje zemlje u kojoj poslujemo kako bi nam omogućili korištenje podataka u skladu s ovim pravilima.

6.2. Osobni podaci koje objavite na našoj web stranici ili predate za objavu na našoj web stranici mogu biti dostupni, putem interneta, širom svijeta. Ne možemo spriječiti upotrebu ili zlouporabu takvih podataka od drugih strana.

6.3. Izričito se slažete s prijenosima osobnih podataka opisanih u ovom odjeljku 6.


7. Zadržavanje osobnih podataka

7.1. Ovaj Odjeljak 7 iznosi naše politike i postupke za zadržavanje podataka koji su osmišljeni kako bi se osiguralo poštivanje naših zakonskih obveza u vezi sa zadržavanjem i brisanjem osobnih podataka.

7.2. Osobni podaci koje obrađujemo u bilo koje svrhe ili svrhe neće se čuvati dulje nego što je potrebno za tu svrhu ili u te svrhe.

7.3. Ne dovodeći u pitanje članak 7.2., obično ćemo izbrisati osobne podatke koji spadaju u dolje navedene kategorije na sastanak navedeno u nastavku:

Osobni podaci bit će izbrisani nakon 12 mjeseci.

7.4. Bez obzira na ostale odredbe ovog Odjeljka 7, zadržat ćemo dokumente (uključujući elektroničke dokumente) koji sadrže osobne podatke:

7.4.1. u onoj mjeri u kojoj se to od nas zahtijeva po zakonu;

7.4.2. ako vjerujemo da dokumenti mogu biti relevantni za bilo koji tekući ili budući sudski postupak; i

7.4.3. u svrhu uspostavljanja, ostvarivanja ili obrane naših zakonskih prava (uključujući pružanje informacija drugima radi sprječavanja prijevara i smanjenja kreditnog rizika).


8. Sigurnost Vaših osobnih podataka

8.1. Poduzet ćemo razumne tehničke i organizacijske mjere opreza kako bismo spriječili gubitak, zloupotrebu ili promjenu Vaših osobnih podataka.

8.2. Pohranit ćemo sve osobne podatke koje navedete na našim sigurnim (zaštićenim lozinkom i vatrozidom) poslužiteljima.

8.3. Sve elektroničke financijske transakcije unesene putem naše web stranice bit će zaštićene tehnologijom šifriranja.

8.4. Potvrđujete da je prijenos informacija putem Interneta svojstveno nesiguran i da ne možemo jamčiti sigurnost podataka poslanih putem interneta.

8.5. Odgovorni ste za čuvanje lozinke koju koristite za pristup našoj web stranici povjerljivom; nećemo vas pitati za lozinku (osim kada se prijavljujete na našu web stranicu).


9. Izmjene i dopune

Možemo povremeno ažurirati ovu politiku objavljivanjem nove verzije na našoj web stranici.
Trebali biste povremeno provjeravati ovu stranicu kako biste bili sigurni da razumijete bilo kakve promjene ove politike. Možemo vas obavijestiti o promjenama ove politike putem e-pošte ili putem privatnog sustava za razmjenu poruka na našoj web stranici.


10. Vaša prava

Možete nas uputiti da pružimo sve osobne podatke koje smo pohranili o vama (čl. 15. st. 1. GDPR).

Možemo zadržati osobne podatke koje tražite u mjeri dopuštenoj zakonom.

Možete nas u bilo kojem trenutku uputiti da ne obrađujemo vaše osobne podatke u marketinške svrhe.

U praksi, unaprijed ćete izričito pristati na naše korištenje Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe ili ćemo Vam pružiti priliku da se isključite iz upotrebe Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe.


11. Web stranice trećih strana

Naša web stranica uključuje hiperveze do web stranica trećih strana i njihove detalje. Mi nemamo kontrolu nad politikama privatnosti i praksama trećih strana i ne odgovaramo za njih.


12. Ažuriranje podataka

Javite nam da li osobne podatke koje imamo o vama treba ispraviti ili ažurirati.


13. Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće. Kolačić je datoteka koja sadrži identifikator (niz slova i brojeva) koji web poslužitelj šalje web-pregledniku i pohranjuje u pregledniku. Identifikator se zatim vraća serveru svaki put kada preglednik zatraži stranicu od poslužitelja. Kolačići mogu biti „trajni“ kolačići ili „sesijski“ kolačići: trajni kolačić pohranit će se u web preglednik i ostat će važeći do određenog datuma isteka, osim ako ga korisnik ne obriše prije isteka roka; S druge strane, sesijski kolačić istječe na kraju korisničke sesije, kada je web preglednik zatvoren. Kolačići obično ne sadrže podatke koji osobno identificiraju korisnika, ali osobni podaci koje pohranjujemo o vama mogu biti povezani s podacima pohranjenim i dobivenim od kolačića.

13.1. Korištenjem kolačića, informacije i ponude na našoj web stranici mogu se optimizirati u interesu korisnika. Kao što je već spomenuto, kolačići nam omogućuju prepoznavanje korisnika naše web stranice. Svrha ovog priznanja je olakšati korisnicima korištenje naše web stranice. Primjerice, korisnik web stranice koja koristi kolačiće ne mora ponovno unositi svoje pristupne podatke svaki put kada posjeti web stranicu, jer to čine web stranica i kolačić pohranjen na računalni sustav korisnika. Drugi primjer je kolačić košarice u internetskoj trgovini. Internetska trgovina koristi kolačić kako bi zapamtila artikle koje je kupac stavio u virtualnu košaricu.

13.2. Većina preglednika omogućuje vam da odbijete prihvaćanje kolačića – na primjer:

13.2.1. u programu Internet Explorer (inačica 10) možete blokirati kolačiće koristeći postavke preglasavanja za upravljanje kolačićima dostupne klikom na “Alati”, “Opcije interneta”, “Privatnost”, a zatim “Napredno””;

13.2.2. i u Firefoxu (verzija 24) možete blokirati sve kolačiće klikom na “Alati”, “Opcije”, “Privatnost”, na padajućem izborniku odaberite “Koristi prilagođene postavke za povijest” i poništite odabir opcije “Prihvati kolačiće s web mjesta”; i

13.2.3. u Chrome-u (verzija 29) možete blokirati sve kolačiće tako što ćete pristupiti izborniku “Prilagodi i kontroliraj” i kliknuti “Postavke”, “Prikaži napredne postavke” i “Postavke sadržaja”, a zatim odabrali “Blokiraj web mjesta u postavljanju bilo kakvih podataka” “, Pod naslovom” Kolačići “.

13.3. Blokiranje svih kolačića negativno će se odraziti na upotrebljivost mnogih web stranica. Ako blokirate kolačiće, nećete moći koristiti sve značajke na našoj web stranici.

13.4. Možete izbrisati kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu – na primjer:

13.4.1.u programu Internet Explorer (verzija 10) morate ručno izbrisati datoteke kolačića (upute možete naći na http://support.microsoft.com/kb/278835 );

13.4.2. u Firefoxu (verzija 24) kolačiće možete izbrisati klikom na “Alati”, “Opcije” i “Privatnost”, zatim odaberite “Koristi prilagođene postavke za povijest”, kliknite “Prikaži kolačiće”, a zatim kliknite “Ukloni sve kolačiće” ; i

13.4.3.u Chromu (verzija 29) možete obrisati sve kolačiće pristupom izborniku “Prilagodi i kontroliraj” i kliknite “Postavke”, “Napredno” i “Izbriši podatke pregledavanja”, a zatim odaberete “Izbriši kolačiće i drugu web lokaciju” i dodatak “prije nego što kliknete” Izbriši podatke pregledavanja.”

13.5. Brisanje kolačića negativno će utjecati na upotrebljivost mnogih web stranica.


14. Društveni mediji

Društvena mreža je mrežno mjesto susreta na Internetu, koje obično omogućuje korisnicima međusobnu komunikaciju i interakciju u virtualnom prostoru. Na temelju članka 6. stavka 1. točka f GDPR-a, plug-in, dodaci, poveznice i gumbi na web stranice društvenih medija koriste se u svrhu oglašavanja i informiranja. Temeljnu svrhu oglašavanja treba smatrati legitimnim interesom u smislu GDPR-a. Odgovornost za rad u skladu sa zaštitom podataka jamči odgovarajući pružatelj.


15. Facebook

Komponente tvrtke Facebook integrirane su u našu web stranicu.

Operativna tvrtka Facebooka je Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Ako ispitanik živi izvan SAD-a ili Kanade, osoba odgovorna za obradu osobnih podataka je Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska.

Svaki put kada posjetite našu web stranicu, koja je opremljena Facebook komponentom (Facebook plug-in), ova komponenta uzrokuje da preglednik koji koristi dotična osoba preuzme odgovarajući prikaz Facebook komponente. Napominjemo da, kao pružatelj web stranice, nemamo saznanja o sadržaju prenesenih podataka niti o tome kako ih Facebook koristi. Smjernica o podacima koju je objavio Facebook, a koja je dostupna na https://de-de.facebook.com/about/privacy/, pruža informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane Facebooka. Također objašnjava koje opcije podešavanja Facebook nudi radi zaštite privatnosti dotične osobe.


16. Google

16.1. Google Analytics

Komponente Google Analyticsa (s funkcijom anonimizacije) integrirane su u našu web stranicu. Google Analytics je usluga web analize koja se koristi za prikupljanje, prikupljanje i procjenu podataka o ponašanju posjetitelja web stranice.

Operativna tvrtka komponente Google Analytics je Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin, D04 E5W5, Irska.

Google Analytics koristi takozvane "kolačiće". To su tekstualne datoteke koje se spremaju na vaše računalo i koje omogućuju analizu vašeg korištenja web stranice. Podaci koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice obično se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Svrha komponente Google Analytics je analizirati protok posjetitelja naše web stranice. Google koristi dobivene podatke i informacije, između ostalog, za procjenu korištenja naše web stranice, za sastavljanje online izvješća za nas koja prikazuju aktivnosti na našoj web stranici te za pružanje drugih usluga vezanih uz korištenje naše web stranice.

Dodatne informacije i primjenjive odredbe o zaštiti podataka Googlea mogu se pronaći na https://policies.google.com/privacy?hl=en-US i na http://www.google.com/analytics/terms.

16.2. Google Web Fonts

Od 2010. Google je svojim korisnicima stavio na raspolaganje niz fontova koji su poznati kao Google Web Fontovi. Ova stranica ih koristi za ujednačen prikaz fontova. Nema veze s Google poslužiteljima.

16.3. Google Maps (uz pristanak)

Naša stranica koristi uslugu karte Google Maps putem API-ja.

Operativna tvrtka je Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Kako bismo osigurali zaštitu podataka na našoj web stranici, Google Maps se deaktivira kada prvi put uđete na našu web stranicu. Izravna veza s Googleovim poslužiteljima uspostavlja se samo ako sami aktivirate Google Maps (pristanak u skladu s člankom 6. stavkom 1. lit. GDPR-a). To sprječava prijenos vaših podataka na Google prvi put kada kliknete na stranicu. Nakon aktivacije, Google Maps će spremiti vašu IP adresu, a zatim je obično prenijeti na Google poslužitelj u SAD-u i tamo spremiti. Napominjemo da, kao davatelj stranica, nemamo utjecaja na ovaj prijenos podataka nakon što je Google Maps aktiviran. Dodatne informacije i primjenjive odredbe o zaštiti podataka Googlea mogu se pronaći na https://policies.google.com/privacy?hl=en-US .